Soms bestaat een deel van de extra hulp van je kind uit jeugdhulpHulp bij psychische hulpvragen, een verstandelijke beperking en/of opvoedproblemen. Jeugdhulp is bedoeld voor kinderen en jongeren tot 18 jaar, soms tot 23 jaar. Deze hulp wordt geregeld door de gemeente. lees meer.... Scholen en gemeenten werken dan samen door te zorgen voor arrangementen en maatwerk. Samenwerkingsverbanden maken daarover eens in de vier jaar afspraken met alle gemeenten in hun regio. Je kunt als ouder bij jouw gemeenteDe gemeente is verantwoordelijk voor de jeugdhulp en het leerlingenvervoer. In de gemeente waar de gezaghebbende ouder(s) woont, kan jeugdhulp en vervoer worden aangevraagd. lees meer... ook zelf vragen om jeugdhulp. Als jouw kind jeugdhulp nodig heeft om goed passend onderwijsElk kind met een ondersteuningsbehoefte moet in de regio waar hij of zij woont, onderwijs krijgen dat bij hem of haar past. lees meer... te krijgen, dan staat hierover informatie in het ontwikkelingsperspectiefOPP staat voor ontwikkelingsperspectief. Het is een plan dat de school maakt als een leerling meer nodig heeft dan de basisondersteuning. In dat plan staat hoe de school de leerling gaat helpen om zich fijn te voelen en zo goed mogelijk te kunnen ler... lees meer... (OPPOPP staat voor ontwikkelingsperspectief. Het is een plan dat de school maakt als een leerling meer nodig heeft dan de basisondersteuning. In dat plan staat hoe de school de leerling gaat helpen om zich fijn te voelen en zo goed mogelijk te kunnen ler... lees meer...). Daarin staat wat voor zorg of hulp je kind nodig heeft en hoe dat geregeld wordt. Lees hierover meer bij de vraag ‘Wat is een ontwikkelingsperspectief?’.
Wat is een onderwijszorgarrangement?
Wat is een onderwijszorgarrangement?
Soms heeft een leerling ondersteuning nodig om te kunnen leren, maar kan het onderwijs dat niet bieden. Het gaat dan bijvoorbeeld om de behandeling van een depressie, ondersteuning bij angst of behandeling van gedragsproblemen. De leerling kan dan wel gewoon op school blijven, maar heeft onder schooltijd extra hulp nodig.
School, ouders, de leerling en iemand van de gemeenteDe gemeente is verantwoordelijk voor de jeugdhulp en het leerlingenvervoer. In de gemeente waar de gezaghebbende ouder(s) woont, kan jeugdhulp en vervoer worden aangevraagd. lees meer..., iemand van jeugdhulpHulp bij psychische hulpvragen, een verstandelijke beperking en/of opvoedproblemen. Jeugdhulp is bedoeld voor kinderen en jongeren tot 18 jaar, soms tot 23 jaar. Deze hulp wordt geregeld door de gemeente. lees meer... of de jeugdarts maken samen één plan om de leerling zo goed mogelijk te helpen. De leerling blijft dan op school en volgt onderwijs. Alle hulp en ondersteuning die de school en jeugdhulp inzetten, heet een onderwijszorgarrangementAls een kind op school hulp krijgt vanuit het onderwijs en vanuit jeugdhulp. lees meer....