Wie komt in aanmerking voor een aangepast eindexamen?

Sommige leerlingen mogen op een aangepaste manier eindexamen doen. Bijvoorbeeld als Nederlands niet hun moedertaal is of als je een beperking hebt. Een voorbeeld van een aanpassing is dat je extra tijd krijgt. Het College voor Toetsen en Examens (CvTE) heeft regels opgesteld voor welke aanpassingen toegestaan zijn. De school bepaalt aan de hand van die regels of de leerling een aangepast eindexamen mag doen. Soms kan de school vragen om een verklaring van een deskundige. Dat is bijvoorbeeld een arts of een behandelaar die beschrijft welke beperking je hebt en wat er nodig is om eindexamen te doen.

Deel deze vraag

Gerelateerde vragen

Is je vraag beantwoord?

We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te informeren. Maak een keuze voor een van de volgende opties, verzend je feedback of stel je vraag. We helpen je graag verder:

Vul, om je zo goed mogelijk te helpen, hieronder je naam, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres in.
Velden met een * zijn verplicht.

Wij beantwoorden je vragen op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.
Chaten kan ook met de WhatsApp knop rechtsonder in het scherm.
Alle informatie die je deelt wordt strikt vertrouwelijk behandeld en niet gedeeld met derden. In ons privacy statement lees je hoe wij omgaan met jouw informatie en persoonsgegevens.
×

Stel je vraag

Klik op contact hieronder om een vraag via Whatsapp te stellen. We beantwoorden je vragen van maandag t/m donderdag van 09.00 tot 17.00 uur

× Stel je vraag