Wat is een staatsexamen?

Als je niet (meer) deelneemt aan het regulier voortgezet onderwijs, bijvoorbeeld omdat je volwassenen onderwijs volgt, kun je eindexamen doen via een staatsexamen. Je kunt per jaar in 1 of meerdere vakken examen doen. Je hebt maximaal 10 jaar de tijd om het staatsexamen te halen.

Het staatsexamen bestaat uit 2 examens: het centraal examen en het college-examen.

Het centraal examen is een schriftelijk examen. Het is hetzelfde als het centraal examen op gewone scholen en wordt afgenomen in mei en juni.

Het college-examen komt in de plaats van het schoolexamen in het regulier voortgezet onderwijs. Het college-examen bestaat uit een schriftelijk en een mondeling deel. Het mondeling examen wordt afgenomen na het centraal schriftelijk examen, in de zomerperiode.

Deel deze vraag

Gerelateerde vragen

Is je vraag beantwoord?

We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te informeren. Maak een keuze voor een van de volgende opties, verzend je feedback of stel je vraag. We helpen je graag verder:

Vul, om je zo goed mogelijk te helpen, hieronder je naam, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres in.
Velden met een * zijn verplicht.

Wij beantwoorden je vragen op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.
Chaten kan ook met de WhatsApp knop rechtsonder in het scherm.
Alle informatie die je deelt wordt strikt vertrouwelijk behandeld en niet gedeeld met derden. In ons privacy statement lees je hoe wij omgaan met jouw informatie en persoonsgegevens.
×

Stel je vraag

Klik op contact hieronder om een vraag via Whatsapp te stellen. We beantwoorden je vragen van maandag t/m donderdag van 09.00 tot 17.00 uur

× Stel je vraag