Hoe wordt passend onderwijs geboden aan hoog- en meerbegaafde leerlingen?

Passend onderwijs voor leerlingen met kenmerken van hoogbegaafdheid staat nog in de kinderschoenen. Niks doen is geen optie. Daarom zijn we binnen alle scholen in de regio bezig met nieuwe dingen, zoals extra lesmateriaal, het opzetten van plusgroepen en het beter leren herkennen van hoogbegaafdheid.
Ook binnen het gespecialiseerd onderwijs vinden er aanpassingen plaats. Met meer kennis en ondersteuning voor (hoog)begaafde leerlingen die extra intensieve ondersteuning nodig hebben, proberen we beter aan te sluiten bij wat deze leerlingen nodig hebben.
Vanuit de samenwerkingsverbanden bieden we scholing aan voor leerkrachten/docenten om meer te leren over hoogbegaafdheid en hoe je deze leerlingen het beste kunt begeleiden.
Wilt u meer weten over wat de school kan bieden? Op de website van elke school staat een SOP, een Schoolondersteuningsprofiel. Daarin kun je lezen welke begeleiding de school biedt. Ook kun je contact opnemen met de school en vragen naar hun mogelijkheden voor deze leerlingen.

Deel deze vraag

Gerelateerde vragen

Is je vraag beantwoord?

We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te informeren. Maak een keuze voor een van de volgende opties, verzend je feedback of stel je vraag. We helpen je graag verder:

Vul, om je zo goed mogelijk te helpen, hieronder je naam, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres in.
Velden met een * zijn verplicht.

Wij beantwoorden je vragen op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.
Chaten kan ook met de WhatsApp knop rechtsonder in het scherm.
Alle informatie die je deelt wordt strikt vertrouwelijk behandeld en niet gedeeld met derden. In ons privacy statement lees je hoe wij omgaan met jouw informatie en persoonsgegevens.
×

Stel je vraag

Klik op contact hieronder om een vraag via Whatsapp te stellen. We beantwoorden je vragen van maandag t/m donderdag van 09.00 tot 17.00 uur

× Stel je vraag