Hoe verloopt een schriftelijke aanmelding op een school?

Vanaf 3-jarige leeftijd kun je je kind schriftelijk aanmelden op een school. Dit kan ook als je kind naar het voortgezet onderwijs gaat of eerder naar een andere school geweest is. Sommige scholen hebben hiervoor een inschrijfformulier, maar je kunt je kind ook per brief of per mail aanmelden. Alleen een schriftelijke aanmelding geldt als een formele aanmelding.

Bij de aanmelding moeten ouders minstens de volgende informatie geven:

  • Achternaam, voornaam en voorletters
  • Geboortedatum
  • Geslacht
  • Burgerservicenummer

Heeft je kind extra ondersteuning nodig? Dan ben je verplicht om dit aan de school van inschrijving te melden. Alleen op die manier kan de school beoordelen of zij een passend aanbod kan doen. Je moet ook vertellen of je je kind op meerdere scholen hebt aangemeld.

Als je kind eerder op een andere school heeft gezeten, dan mag de onderwijskundige informatie gedeeld worden met de school van aanmelding. Daarvoor hoef je als ouder geen toestemming te geven. Persoonlijke informatie over het gezin of over eventuele jeugdhulp mag niet zonder de toestemming van ouders gedeeld worden.

Als je je kind niet schriftelijk aanmeldt maar wel informatie hebt opgevraagd bij een school, kan een school bij voorbaat al aangegeven dat zij geen passend aanbod kan doen. In dat geval kun je de school vragen om hen te helpen bij het vinden van een andere school die wel een passend aanbod zou kunnen doen.

Deel deze vraag

Gerelateerde vragen

Is je vraag beantwoord?

We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te informeren. Maak een keuze voor een van de volgende opties, verzend je feedback of stel je vraag. We helpen je graag verder:

Vul, om je zo goed mogelijk te helpen, hieronder je naam, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres in.
Velden met een * zijn verplicht.

Wij beantwoorden je vragen op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.
Chaten kan ook met de WhatsApp knop rechtsonder in het scherm.
Alle informatie die je deelt wordt strikt vertrouwelijk behandeld en niet gedeeld met derden. In ons privacy statement lees je hoe wij omgaan met jouw informatie en persoonsgegevens.
×

Stel je vraag

Klik op contact hieronder om een vraag via Whatsapp te stellen. We beantwoorden je vragen van maandag t/m donderdag van 09.00 tot 17.00 uur

× Stel je vraag