Welke regels zijn er voor het aanmelden van mijn kind in onze regio?

Aanmelden gaat normaal gesproken zoals staat uitgelegd bij de vraag ‘Hoe meld ik mijn kind aan op een school?’ Soms is er in een regio een centraal inschrijfproces. Het is goed te weten dat je je kind volgens de wet op een school kunt aanmelden. Ook als er een centraal inschrijfproces is. Als er veel aanmeldingen zijn, is er soms een loting. Alle kinderen moeten evenveel kans hebben om ingeloot te worden. Ook als een kind extra ondersteuning nodig heeft. De school mag pas na de loting kijken of een kind extra ondersteuning nodig heeft. In sommige regio’s vragen ze om kinderen met een extra ondersteuningsvraag eerder aan te melden. En wordt je kind al aangenomen vóór de loting. Dit is per regio verschillend. Vraag hierover informatie aan de school, het samenwerkingsverband of het ouder- en jeugdsteunpunt.

Deel deze vraag

Gerelateerde vragen

Is je vraag beantwoord?

We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te informeren. Maak een keuze voor een van de volgende opties, verzend je feedback of stel je vraag. We helpen je graag verder:

Vul, om je zo goed mogelijk te helpen, hieronder je naam, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres in.
Velden met een * zijn verplicht.

Wij beantwoorden je vragen op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.
Chaten kan ook met de WhatsApp knop rechtsonder in het scherm.
Alle informatie die je deelt wordt strikt vertrouwelijk behandeld en niet gedeeld met derden. In ons privacy statement lees je hoe wij omgaan met jouw informatie en persoonsgegevens.
×

Stel je vraag

Klik op contact hieronder om een vraag via Whatsapp te stellen. We beantwoorden je vragen van maandag t/m donderdag van 09.00 tot 17.00 uur

× Stel je vraag