Wat zijn mijn rechten als het gaat om informatie over mij?

Jouw school houdt informatie bij over jou. Zeker als je extra hulp krijgt. Je ouders mogen informatie opvragen bij school. Volgens de wet hebben je ouders recht op een kopie van alle informatie die over jou wordt bijgehouden en moet school toestemming aan je ouders vragen om informatie over jou te bespreken met mensen buiten de school. Of om een verslag van een onderzoek te mogen lezen. Als je ouder bent dan 16 jaar, moet jouw school daar ook jouw toestemming voor vragen. Ook als school om een onderzoek vraagt en het onderzoek betaalt. Voordat je 16 bent, moet de school hiervoor toestemming vragen aan je ouders. En vanaf 16 jaar hebben je ouders jouw toestemming nodig om jouw dossier op te vragen.

Deel deze vraag

Gerelateerde vragen

Is je vraag beantwoord?

We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te informeren. Maak een keuze voor een van de volgende opties, verzend je feedback of stel je vraag. We helpen je graag verder:

Vul, om je zo goed mogelijk te helpen, hieronder je naam, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres in.
Velden met een * zijn verplicht.

Wij beantwoorden je vragen op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.
Chaten kan ook met de WhatsApp knop rechtsonder in het scherm.
Alle informatie die je deelt wordt strikt vertrouwelijk behandeld en niet gedeeld met derden. In ons privacy statement lees je hoe wij omgaan met jouw informatie en persoonsgegevens.
×

Stel je vraag

Klik op contact hieronder om een vraag via Whatsapp te stellen. We beantwoorden je vragen van maandag t/m donderdag van 09.00 tot 17.00 uur

× Stel je vraag