Wat is een onderwijs­arrangement?

In de regio Midden Holland en Rijnstreek zijn de scholen verantwoordelijk voor het bieden van basisondersteuning en extra ondersteuning. Hiervoor ontvangen zij geld dat verdeeld wordt door het samenwerkingsverband. Een school kan niet weigeren om extra ondersteuning te bieden omdat ze geen geld heeft.

Een onderwijsarrangement is een speciale vorm van extra ondersteuning die geregeld wordt vanuit het samenwerkingsverband VO voor leerlingen die dit nodig hebben. Een school kan hiervoor een aanvraag indienen. Ouders en soms ook de leerling moeten toestemming geven voor deze aanvraag.

Het samenwerkingsverband kent twee onderwijsarrangementen:

  • Plaatsing op de onderwijsopvangvoorziening (OOV)
  • Ambulante begeleiding voor Langdurig Zieke Kinderen en kinderen met een Lichamelijke beperking.
Deel deze vraag

Gerelateerde vragen

Is je vraag beantwoord?

We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te informeren. Maak een keuze voor een van de volgende opties, verzend je feedback of stel je vraag. We helpen je graag verder:

Vul, om je zo goed mogelijk te helpen, hieronder je naam, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres in.
Velden met een * zijn verplicht.

Wij beantwoorden je vragen op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.
Chaten kan ook met de WhatsApp knop rechtsonder in het scherm.
Alle informatie die je deelt wordt strikt vertrouwelijk behandeld en niet gedeeld met derden. In ons privacy statement lees je hoe wij omgaan met jouw informatie en persoonsgegevens.
×

Stel je vraag

Klik op contact hieronder om een vraag via Whatsapp te stellen. We beantwoorden je vragen van maandag t/m donderdag van 09.00 tot 17.00 uur

× Stel je vraag