Mag de school met mijn kind praten zonder dat ik daarbij ben?

Als je kind dat zelf aankan en ook prettig vindt, kan de school prima een gesprek met je kind voeren over hoe het gaat. Alleen als er beslissingen moeten worden genomen, of afspraken gemaakt, kan dat niet zonder dat jij daar als ouder bij bent, tot je kind meerderjarig is. Als je kind aangeeft dat hij of zij liever niet alleen met de school praat, kun je dat bij de school aangeven en daar afspraken over maken. Voordat je kind 16 jaar is, mag er zonder jouw toestemming en bijzijn niet over medische gegevens worden gesproken. Het is belangrijk hierover goede en duidelijke afspraken met de school te maken zodat er geen misverstanden ontstaan. Als je kind 16 jaar of ouder is, moet je kind zelf om toestemming worden gevraagd voor het delen van gegevens.

Deel deze vraag

Gerelateerde vragen

Is je vraag beantwoord?

We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te informeren. Maak een keuze voor een van de volgende opties, verzend je feedback of stel je vraag. We helpen je graag verder:

Vul, om je zo goed mogelijk te helpen, hieronder je naam, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres in.
Velden met een * zijn verplicht.

Wij beantwoorden je vragen op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.
Chaten kan ook met de WhatsApp knop rechtsonder in het scherm.
Alle informatie die je deelt wordt strikt vertrouwelijk behandeld en niet gedeeld met derden. In ons privacy statement lees je hoe wij omgaan met jouw informatie en persoonsgegevens.
×

Stel je vraag

Klik op contact hieronder om een vraag via Whatsapp te stellen. We beantwoorden je vragen van maandag t/m donderdag van 09.00 tot 17.00 uur

× Stel je vraag